1. Sweden
 2. FUTURO™ Brand
 3. Tips och Råd
 4. Hur du kan hålla igång med en handledsskada
 • Hur du kan hålla igång om du har fått en handledsskada

  man som bär en korg med frukt och har ett handledsstöd

  • Vi visar hur du kan förhindra handledssmärta samtidigt som du fortsätter att arbeta mot dina träningsmål

   Handledssmärta kan verkligen störa träningen, men det betyder inte att din totala konditionsnivå behöver bli lidande. Det kan vara en utmaning att bibehålla grundformen under den viktiga rehabiliteringen, men med rätt plan kan du få imponerande resultat. Därför har vi sammanställt några sätt att hålla dig i form när din handled återfår sin fulla styrka.

   Om du känner av handledssmärta under övningar som yoga, under uppvärmning eller övningar med egen kroppsvikt kan du prova att flytta vikten till underarmarna i stället för händerna. Dessutom är allt du behöver för ett bra corepass en träningsmatta och lite beslutsamhet. Benlyft, crunches och olika varianter av plankan kan användas för att aktivera den viktiga gruppen med bålmuskler. Många väljer även bort gummiband för mer rejäl utrustning i gymmet, men de är också ett utmärkt sätt att stretcha och använda muskler på helt nya sätt.

   Det här är ett utmärkt tillfälle att fokusera på underkroppen. Raska promenader, joggning eller intervallträning med löpning får upp pulsen på nolltid. Du kan även fokusera på styrketräning av underkroppen med exempelvis knäböj, som är ett utmärkt sätt att träna helkroppsstyrka.

   Tänk på att välja ett handledsstöd som stöttar handleden när du tränar. Rätt stöd kan hjälpa en skadad handled. Se Futuro-sortimentet med handledsstöd för att hitta rätt lösning för dig.

   Näringen är också en viktig del av rehabiliteringen och något man inte bör glömma bort. Genom att fylla på med rätt balans av nyttiga fetter, kolhydrater och proteiner ger du kroppen de byggstenar den behöver för att reparera sig själv. Det underlättar även återhämtningsprocessen, så att du får ett försprång till att komma i form.

   Till sist, varför inte rådfråga en yrkesperson? En välutbildad fysioterapeut eller personlig tränare kan verkligen hjälpa dig att behålla motivationen och fokus mot dina träningsmål, även när du återhämtar dig från handledssmärta. Beroende på hur allvarlig skadan är kan ni tillsammans ta fram ett träningsschema som hjälper dig att bibehålla en grundnivå för din kondition och styrka utan att förvärra själva skadan.

   Glöm inte heller att ge dig själv en inledande viloperiod efter att skadan har inträffat för att främja läkning.