1. Sweden
 2. FUTURO™ Brand
 3. Tips och Råd
 4. Minska knäsmärta efter löpning
 • Minska knäsmärta efter löpning

  man som joggar i park med knästöd på

  • De flesta löpare, särskilt de som springer ofta eller tävlar på långa sträckor, har upplevt ömma knän någon gång efter att de har sprungit. För en del är kylpåsar en del av rutinen efter varje löptur. Andra väljer att ignorera det och väntar på att smärtan går över – tills nästa löptur.

   En bättre lösning skulle vara att förhindra obehaget helt. Det bästa sättet att stödja knäna vid löpning är att stabilisera knäleden och säkerställa en effektiv framåtrörelse. Läs om hur du kan minska knäsmärta med våra användbara tips.


  • Se till att alla leder är stabila och starka för att förhindra skador

   När vi går eller springer samarbetar våra fötter, fotleder, knän och höfter så att vi rör oss framåt. Om någon del av kroppen är svag eller skadad, eller om vi tränar med dålig teknik, riskerar vi att störa den naturliga rytmen vilket kan leda till problem i hela rörelsesystemet.

   Om du har ömma knän efter att du har sprungit, oavsett om det är under träning eller tävling, behöver du inte acceptera obehag som en del av rutinen. Vidta åtgärder för att förbättra din teknik. Kontakta en tränare eller sportskadespecialist för att bedöma ditt steg och din teknik, så att ni sedan kan arbeta på att lösa eventuella problem. Be tränaren att rekommendera stabiliserande övningar som kan förhindra eller lindra knäsmärta i samband med löpning. Om du inte har tillgång till professionell hjälp kan källor som Runner’s World ha information om klassiska stabiliserande övningar som kan hjälpa till att minska smärta i knän och fotleder.


  • Tejp och stöd kan också hjälpa

   När de används på rätt sätt kan tejp och knästöd, t.ex. FUTURO™ Stabiliserande knästöd, också ge välbehövligt stöd och stabilitet som förbättrar din förmåga att ta dig fram. Akuta skador ska självklart undersökas och behandlas av läkare, liksom kroniska ledsmärtor. En läkare eller tränare kan rekommendera lämplig kompression och ge dig råd om hur och när du ska använda ett knästöd. Om du vill ha lite extra stöd när du tränar med en knäskada kan OTC-knästöd ge den stabilitet som behövs för att fortsätta med rehabiliteringen.

   Om dina knän är friska och smärtfria och du vill att de ska fortsätta att vara det ska du arbeta förebyggande med stabiliserande övningar som har utformats för att stärka musklerna och senorna kring knäleden. Stark bindväv är det absolut bästa knästödet vid löpning.